Koncept

Vi betragter os selv som ”grundskolen” indenfor ridesporten, hvor eleverne lærer omgangen med hestene og de grundlæggende færdigheder med mulighed for at udvikle sig inden for ridningen. Vi vægter fællesskab, socialt samvær og ansvar meget højt.

Undervisningen adskiller sig fra andre steder ved at "vi tager den med ro". Vi rider med respekt for hesten og der rides ikke hverken dressur eller spring på højt plan. Til gengæld lærer man hvordan man bliver en fair rytter, som påskønner samarbejdet med sin hest. 

Derudover vægter vi hestenens velfærd og trivsel ekstremt højt. Man vil derfor ikke opleve at syge heste går med i undervisningen ved os. Det betyder samtidig, at man ikke altid kan være sikker på at man får den samme hest hver gang. Vi har oplevet flere gange at kunderne, specielt forældre, ikke har forståelse for dette og vi vil derfor bede jer om at tænke dette igennem og overveje om det er et vilkår I kan leve med. 

Der er maks. 5 ryttere på hvert hold, og vi bestræber os på, at holdene består af ryttere, der er på nogenlunde samme niveau.

Vi varetager ridning/omgang med heste for personer med psykiske udfordringer både i form af diagnoser såsom autisme, ADHD m.v. men også f.eks. stressrelaterede psykiske udfordringer. Vi bruger i disse tilfælde hestene som terapeutisk værktøj og det er ikke altid dette indebærer egentlig ridning, men måske blot samvær med hesten. 

Ellum Rideklub er baseret på 100% frivillighed, dvs. både de der hjælper i stald, til undervisning, underviser, bestyrelse osv er alle frivillige.